23 Şubat 2016 Salı

SAHTE ZEYTİN YAĞINI NASIL ANLARIZ ..



Zeytinyağı fiyatlarının artması sebebiyle piyasa da çok fazla sahte ve kalitesiz zeytinyağı satılmaya başlandı. Size vereceğimiz çok pratik bir yöntem ile zeytinyağının güvenle yeyip yiyemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.
Yarım çay bardağı zeytin yağının üzerine bir miktar tuz ruhu ekleyin ve çay kaşığı ile karıştırmaya başlayın yaklaşık bir dakika kadar karıştırdıktan sonra bardağın içindeki karışım renk değiştiriyorsa zeytinyağınız SAHTE
dir. ancak ne kadar karıştırırsanız karıştırın tuz ruhu ve zeytinyağı karışımı renk değiştirmiyorsa zeytinyağınızı güvenle tüketebilirsiniz.
SAKLAMA KOŞULLARINI İHMAL ETMEYİN MUTLAKA UYGULAYIN.
İlaç gibi zeytinyağının 4 düşmanı var.
1- Zeytinyağı oksijenle yani hava ile temas etmemelidir.
2- Zeytinyağı ışık görmemelidir, güneş ışınlarını hiç sevmez.
3- Zeytinyağı nemli ortamda tutulmamalıdır.
4- Zeytinyağı en fazla 27 – 28 derecede üretilmeli, ideal olarak 18-22 derece arasında muhafaza edilmeli ve pişirilirken de 240 dereceyi aşmamalıdır (trans yağa dönüşür).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder