Ilık Süt-Bal
Bal katarak içtiğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır. Öksürük gıcığının gelmesini engeller.
Ballı süt nasıl hazırlanmalı?
Ballı süt hazırlanırken balın iyi karışması için genellikle kaynar süt tercih edilir. Ancak balı bal yapan maddeler yani enzimler ve vitaminler böyle yüksek ısılara dayanıklı değildir. Kaynar süt balın özünü öldürür. Böyle olunca baldan geriye kalan şey çay şekerinden farksız bir tatlandırıcı olur.
Bu sebeple sütü kaynar sıcaklığa gelinceye kadar ısıtmamalıyız. Ilındığı anda ocağı kapatıp, fincana önce sütü koyup üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar bal ilave etmeliyiz.
Badem-Portakal Suyu
Öksürüğünüze çok iyi gelecek bir karışımdır.
Tarifi:
Bademleri rondo yardımıyla parçalayın. 2-3 çay kaşığı parçalanmış badem ile bir fincan portakal suyunu karıştırın. Her sabah ve her akşam yatmadan önce mutlaka tüketmelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder