Ah sigara. Çoğumuz için onunla da olmuyor, onsuz da. Zararlı olduğu kesin.
Zararı ne yaparsak, yapalım içtiğimiz sürece ortadan kaldırmak da mümkün değil.
E ama bir türlü bırakamıyorsak? Üstelik çoğu kez bırakmaya çalıştığımız halde…
Ya da yakınlarınız nedeniyle pasif olarak içiyorsak?
Tamamen başka bir nedenle akciğerleriniz doluysa?
Hadi o zaman, akciğerlerinize aşağıdaki iyiliği yapın:)
TERE KÜRÜ
Malzemeler
Yarım litre içme suyu
15 yaprak taze ve yeşil tere
İçme suyunu kaynatın. İçine taze ve yeşil tereleri atın. Ve üzeri kapatılmış olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatarak haşlayın. 3 dakika sonunda soğuması için bekletmeden hemen süzün.
Ilıkken veya soğuduktan sonra için.
NE ZAMAN İçeceğiz?
Aç karnına veya yemeklerden 2-2,5 saat sonra tamamını için. İçine hiçbir şey ilave etmeyin.
Mutlaka tek başına tüketin, salata veya yemekle birlikte tüketildiğinde etkisini büyük oranda kaybeder.
Bu kürü kimler KULLANMAMALI:
1. Böbrek yetmezliği olanlar
2. Diyaliz hastaları
3. Hamileler
HANGİ tereyi kullanalım?
Mutlaka taze, yeşil ve iyi yıkanmış tere. Sararmış tere yaprakları toksik madde içerdiği için kesinlikle kullanılmamalıdır. Kuru tere de olmaz.
NE KADAR SÜREYLE uygulayacağız?
5 gün boyunca. Hergün.
Kür ayda bir kez tekrar edilebilir, sadece 5 gün olarak.
TADINI BEĞENMEDİM?
O zaman aç karnına veya yemeklerden 2-2,5 saat sonra 15 yaprak tereyi çiğ olarak ve üzerine bir şey ilave etmeden iyice çiğneyin.
Kür kendini NASIL GÖSTERECEK?
Kürü uygulamaya başladıktan bir iki gün sonra balgam sökmeye başlayacaksınız.
Kür boyunca bazen idrar yapma sırasında yanma görülebilir, normal, bu terenin içerdiği etken maddelerden kaynaklı.
Terenin içinde NELER VAR?
B6 vitamini, demir, potasyum, Omega 3 ve Omega 9 yağ asitleri ve kükürt açısından da oldukça zengin bir gıdadır. Kür dışında sabah kahvaltılarında tüketilmesi de beslenme açısından edinilebilecek iyi bir alışkanlıktır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder