23 Şubat 2016 Salı

Dikkat: okumadan geçme!)

Kanser, kalp hastası Alzheimer vb. olmak istemiyorsanız, yüksek Früktozlu mısır şurubundan uzak durun!
Aşırı alkol tüketiminin karaciğerde yağlanmayla başlayan siroza kadar giden sonuçları olduğu biliniyor. Ancak alkol tüketimiyle ilgisi olmayan bir tür karaciğer yağlanması var ki alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması olarak adlandırılıyor. Gelişmiş ülkelerde en sık rastlanan karaciğer bozukluğu olup Amerikalı yetişkinlerin %30'unda görülüyor. Buna bağlı olarak şeker metabolizması bozuluyor, inflamasyon meydana geliyor, bu da Alzheimer, kalp hastalıkları ve kanserin temel nedeni.
Alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasının en büyük suçlusunun "früktoz" olduğu konusunda çeşitli çalışmalar yapıldı. Florida Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, früktozdan zengin beslenmenin karaciğerde yağ üretilmesini arttırdığı gösterildi. Bu çalışmada alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması olan kişilerin früktoz tüketimlerinin kontrol grubunun 2-3 katı olduğu hesaplandı. Früktoz meşrubat ve gıda üretiminde yüksek früktozlu mısır şurubu şeklinde yaygın olarak kullanılıyor.
Bir beyin uzmanı olarak özellikle Journal of Neuroinflammation dergisinde yayınlanan bir çalışma ilgimi çekti. Araştırmacılar laboratuvar hayvanlarında alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasının beyinde Alzheimer hastalığında görülen değişimlere yol açtığını göstermişler. Karaciğerde başlayan yağlanma tüm vücutta hasar meydana getiren inflamasyona neden oluyor.
O nedenle reklamlar ne derse desin yüksek früktozlu mısır şurubu deposu olan işlenmiş gıdalardan SİZ VE ÇOCUKLARINIZ uzak durun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder