13 Şubat 2016 Cumartesi

KARACİĞERİN YENİ DOSTU KIRMIZI PANCAR



Sofralarımıza turşusu hariç pek gelmeyen pancar orta çağdan beri yiyince insanı tatmin eden yiyeceklerdendir. Yüksek antioksidam gücü, doyurucu olması, enerji vermesinin yanı sıra hastalıklara karşı bizi koruyan Cvitamini içerir. Pancara kırmızı rengini veren betanin yüzünden çok yenildiğinde idrar rengini koyultur.
Kan yapımı, sinir sistemi sorunları için kullanılan pancar aynı zamanda çok önemli bir karaciğer dostudur. Karaciğer yağlanması olanlar pancarı sofralarından eksik etmemelidirler. Kas dokusunun en önemli alkali minerali olan magnezyum kaynağı pancarın suyunun tansiyon düşürdüğü gözlemlenmiştir
Pancarı al denta –dişe gelir- kıvamında pişirip buzdolabında tutarsanız iyi ve doyurucu bir atıştırmalık olur. Şekerli diye korkmayın 100 gr 43 kaloridir.Pancarı 10-12 dakikadan çok asla pişirmeyin. Içerisindeki önemli kanser önleyici antioksidanları kaybedersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder